Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.06.2014 11:09 - Кой спря референдума за задължителното гласуване
Автор: angar Категория: Политика   
Прочетен: 3092 Коментари: 2 Гласове:
2



 Гледахте ли или слушахте ли дебатите за референдума за задължителното гласуване в НС?
И какво разбрахте?
Аз разбрах, че против са депутатите от ГЕРБ.
Най-добрата формулировка на въпроса за евентуален референдум направи Янаки Стоилов: "Да се въведе ли задължително гласуване за парламентарните избори за българските граждани, живеещи на територията на страната."
Защото само в България във всяко населено място  може да има избирателна секция. 
И депутатите от ГЕРБ бяха против.
Те искат гласуването да бъде задължително и  за българите, живеещи и работещи в чужбина.
Примерно задължително гласуване и  за някой българин-овчар в Испания, някъде по Пиринеите (разказаха за такива в предаването "Предай нататък"). И той ще трябва да напусне работата си и да отива до Мадрид или някъде другаде, където има избирателна секция, за да гласува? 
И никакви доводи не възприемат!
Отклоняват се от същноста на въпроса, търсят обяснение и не може да им се обясни защо БСП е сменила позицията си за задължителното гласуване - сякаш това е престъпление, сякаш е невъзможно или забранено да се смени мнение, когато се убедиш че предишното ти мнение е било погрешно. В случая:  че незадължителното гласуване придава много голяма тежест на купените гласове.
Като гледам как се държат и как решават депутатите ни в НС, като гледам и какво представлява и как действа демокрацията в Украйна, и като гледам какво показват, какво пишат и какво не пишат и не показват медиите, убеждавам се, че Чърчил не е бил прав - демокрацията не само е лоша форма на управление; тя е най-лошата форма на управление!




Гласувай:
2



1. coacoa11 - Имаш право, демокрацията у нас в...
18.06.2014 16:04
Имаш право, демокрацията у нас винаги е била криво разбирана, затова и животът ни не стана по-добър. Не съм гледала и слушала дебатите, няма смисъл.
цитирай
2. angar - Не мисля, че не само у нас, навсякъде ...
18.06.2014 22:47
Не мисля, че не само у нас, навсякъде плодовете на демокрацията са такива. От мисълта на Чърчил вярна е само първата част - че "Демокрацията е лоша форма на управление ..." Защото по-възможно е да се намерят един или няколко честни хора, на които да се възложи да решават проблемите, отколкото например 240 честни депутати. Защото сред тях и да има няколко честни и разумни, от тях нищо не зависи, те нищо не могат да решат.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angar
Категория: Изкуство
Прочетен: 146998
Постинги: 68
Коментари: 116
Гласове: 621
Архив