Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.12.2009 12:21 - ХуЛите са като Хималаите
Автор: angar Категория: Поезия   
Прочетен: 1527 Коментари: 2 Гласове:
0

Последна промяна: 06.02.2011 14:56


“ХуЛите” са като Хималаите –   пълни с поетични върхове!     Влезнете ли там, ще се забравите!   Всеки връх със нещо те зове!    Има връх от скъпоценни камъни -    изумрудени, червени, сини:   “Райсън връх” – на бога Ра любимеца,   и на всички в “ХуЛите” – любимец!    И връх “Милчо Ки” е разположен   сред ели, от феи обграден.    Някога и там, като на Рожен,    телескоп ще бъде построен!    Има върхове като пилони  и височината им расте -   но това са върхове-балони –   въздух под налягане са те!    Други  на къртичини приличат -    а пък  “Евереси” се наричат!    Срещат се и върхове-вулкани –   с двоен кратер, като ноздри в нос,   и от самовлюбеност пияни!   (Връх такъв един е “Албатрос”.)    А връх “К2”!   Той крепи небето 
върху мощните си рамена!
Толкова висок е, че от него
връх "Ангар" изглежда впадина! 

И не само върхове-атланти -   има ги и с женски имена!   Връх “Латинка Златна”   и връх “Зинка” –   само две от тях ще спомена.     Ала те са толкова далечни -    
полет между тях отнема час.   (Казвам го, че всяка ще се сърди -   че до другата я слагам аз!)    Върховете от дете обичам!   Влюбен съм и в дивното небе –   с една хубава зора – Аврора,   и с една звездичка – Алфа С! 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Кич
04.12.2009 16:07
Ето нагледен пример за качеството на тоя "сайт" - такива като тоя нелеп текст са огромното мнозинтво. Нещо да кажеш за комнистическите методи и похвати на неговите фюрери?
цитирай
2. анонимен - Абе, Кич!
05.12.2009 12:37
Абе, Кич, какво те е патило? Що за коментар си направил? За кой сайт говориш - ако говориш за ХуЛите, това е един от най-популярните, ако не и най-популярният литературен сайт. И какви са им похватите си е тяхна работа - сайтът си е техен. За тебе те са комунистически, за други не са. И този текст за тебе е нелеп, за мене не е нелеп. Текстове разни, и хора разни.
За да си убедителен, кажи какво на "фюрерите" им е комунистическото и кое на текста е нелепото.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: angar
Категория: Изкуство
Прочетен: 147267
Постинги: 68
Коментари: 116
Гласове: 621
Архив